Norsk

Loyco program strategi - eBook

Innledning

Denne eBoken er en kort oppsummering av Loycos program strategi. Loycos Programstrategi er utviklet for å hjelpe eiere av lojalitetsprogrammer med å komme i gang med sitt program og skape verdifulle programmer for kundene sine. Strategien er delt inn i 8 trinn som skal gjennomføres i løpet av ett år. Hver del bør utvikles og jobbes med i en måned og en halv, slik at alle trinn blir fullført innen ett år.

Kun kunder med lojalitetsprogrammer levert av Loyco har tilgang til den komplette Programstrategien, inkludert designmaler og forslag til innhold for kreativt materiale.

Innhold

1. Rekrutteringsinsentiver til medlemmer
  2. Bli kjent med programmet og opplæring
  3. Kartlegge dagens situasjon og målsetting
  4. Promotering av programmet
  5. Opprettelse av automatiske gjestereiser
  6. Etablere rutiner for nyhetsbrev
  7. Velge programmets kampanje struktur
  8. Analysere resultater og justere etter behov

1. Rekrutteringsinsentiver til medlemmer

Den første trinnet når man etablerer et lojalitetsprogram er å bestemme hvilke fordeler som skal tilbys til lojale kunder, slik at medlemskap blir tiltalende. Et lojalitetsprogram uten medlemmer har ingen innvirkning verken på lønnsomhet eller kundelojalitet. Disse fordelene bør være i tråd med selskapets overordnede strategi og skreddersydd til det kundene virkelig verdsetter, for å skape en sterk insitament for dem til å bli medlemmer.

Loyco deler fordelene inn i tre kategorier:

• Instant benefits
  • Convenience benefits
  • Revisit benefits

1.1. Instant benefits
Instant benefits er ment å være umiddelbar økonomisk fordel som mottas i det øyeblikket kunden legger inn en bestilling eller gjør et kjøp, noe som gjør medlemskapet tiltalende på grunn av kostnadseffektiviteten.

Eksempler Vilkår Beskrivelse
10% Medlemsrabatt Gjelder ved kjøp gjennom hotellets egen nettside. Låst medlemspris vil ikke være offer for OTA pris-dumping. OTA må forholde seg til laveste ikke-låste pris, og egen kanal blir dermed billigst for gjester.
150kr Velkomst gavekort Gjelder ved kjøp over 500kr. Gavekort er utmerket for å skape intern eller eksterne kryss-salg.
Gratis frokost Gjelder en frokost per medlem, kun ved booking på hotellets nettside. Vilkår “tvinger” til at dersom to personer bor på samme rom, må begge bli medlem.
Gratis parkering Gjelder en personbil per medlem.   Resepsjonist kan gi manuell parkerings-tillatelse, eller markere bilnummer som betalt. (eksternt system)
Fysisk velkomstgave Avhengig om tilgjengelighet.   Velg noe med lav kost og høy merke identitet for hotellet, som eks. Hjemmelaget cider, vin, sjokolade, lokalt syltetøy etc.
Service velkomst Gjelder fra 10pax.  Velg en unik service som hotellet kan tilby, som eksempelvis tur-guide, historisk omvisning etc.
Opplevesle velkomst Gjelder fra 10pax.  Utfør selv eller gi rabatt eller VIP behandling fra en partner. Kulturelle opplevelser, historiske opplevelser.
Benefit

1.2. Convenience benefits
Convenience benefits brukes for å forbedre kunde- eller gjesteopplevelsen gjennom ekstra tjenester eller tilbud som gjør det enklere eller bedre å velge selskapet ditt. Når du velger beleilighetsfordeler, bør fordelene ha høy verdi for medlemmene og lav kostnad for selskapet.

Examples  Terms Description
Gratis oppgradering av romkategori
Forbehold av tilgjengelighet.
Brukes for å premiere gjenbesøk. Medlemmer blir foretrukket ved tilgjengelig kapasitet.
Tidlig innsjekk
Må forhånds bookes gjennom resepsjon og med forbehold om tilgjengelighet.
Brukes for å premiere medlemmer. Lover ikke at medlem får det, men lover at medlem blir prioritert over ikke-medlem.
Sen utsjekk
Må forhånds bookes gjennom resepsjon og med forbehold om tilgjengelighet.
Brukes for å premiere medlemmer. Lover ikke at medlem får det, men lover at medlem blir prioritert over ikke-medlem.
Gratis ekstraseng
Må forhånds bookes gjennom resepsjon og med forbehold om tilgjengelighet. Ekskludert frokost.
Brukes i tilfeller medlemmer ønsker ekstraseng på hotellet.
Stryketjeneste
Inkludert inntil 3 plagg per medlem. Må bookes 2 dager før ankomst.
Kan forbeholdes VIP medlemmer eller top tier levels.
Gratis parkering
Gjelder en personbil per medlem.
Resepsjonist kan gi manuell parkerings-tillatelse, eller markere bilnummer som betalt. (eksternt system)
Gratis frokost
Gjelder en frokost per medlem, kun ved booking på hotellets nettside.
Vilkår “tvinger” til at dersom to personer bor på samme rom, må begge bli medlem.
Benefit

1.3. Revisit benefits
Revisit benefits handler om å tilby fordeler som gjør det attraktivt å bruke selskapets tjenester eller produkter igjen. Den mest vanlige og enkleste er automatisk bonusinntjening, som kan brukes som delvis betaling ved gjenbesøk.

Examples  Terms Description
5% Bonus opptjening
Medlem av lojalitetsprogram. Kunder som er medlem av lojalitetsprogrammet får 5% bonus opptjening ved bestillinger.
VIP gjest fordel  Fordeler for de mest lojale medlemmene. Lojale medlemmer ved lojalitetsprogrammet får ulike fordeler.
Medlemsnivå
Medlem av lojalitetsprogram. Som medlem i lojalitetsprogram kan en øke i medlemsnivå, og få diverse fordeler i disse nivåene.
100kr Bursdag gavekort Gyldig fra fødselsdato og 7 dager etter. Brukes for å gjøre det attraktivt med gjenbesøk ved neste reise, siden de kan få redusert pris med gavekort.
Benefit

1.4. Autoinvite
Dersom du bruker en PMS/POS-integrasjon med et Loyco lojalitetsprogram, har du tilgang til Autoinvite, som forenkler rekruttering av medlemmer. Denne funksjonen sørger for at alle nye gjester mottar en tekstmelding som forklarer hvorfor de bør bli medlemmer. Meldingen inneholder en URL som gjestene kan klikke på for å bli med i programmet ditt og bekrefte profilen sin.

2. Bli kjent med programmet og opplæring

Den andre trinnet i programstrategien er å bli kjent med programmet og trene de ansatte. Vi har tilgjengelige veiledninger som forklarer hvordan man gjør lojalitet enkelt og forbedrer gjesteopplevelsen.

gjestereise2 (1920 x 1080 px)

3. Kartlegge dagens situasjon og målsetting

Den tredje trinnet er å etablere mål for å måle fremgangen til lojalitetsprogrammet. Vi anbefaler å etablere mål knyttet til medlemsrekruttering, besøksfrekvens, gjennomsnittlig kjøp og gjesteanmeldelser. Her gir vi direkte trinn for hvordan disse målene kan settes i den fulle versjonen av programstrategien.

Set goals

4. Promotering av programmet

For det fjerde trinnet, tilbyr vi grafisk materiale for å hjelpe med å fremme lojalitetsprogrammet. Her får du tilgang til maler for fysiske plakater i ulike størrelser og formater, samt SoMe (sosiale medier) og webgrafikk som er lett tilgjengelig og redigerbar.

Promotion of the program

5. Opprettelse av automatiske gjestereiser

Den femte trinnet handler om å skape en automatisk gjesteopplevelse for å forbedre gjesteopplevelsen. Dette kan gjøres basert på medlemsprofil og adferd for å tilby relevant kommunikasjon. I dette trinnet gir vi inspirasjon for innhold som kan inkluderes i en automatisk gjesteopplevelse.

Automatic guest journeys

6. Etablere rutiner for nyhetsbrev

I trinn 6 fokuserer vi på å lage en rutine for nyhetsbrev for å påvirke besøksfrekvensen, slik at gjestene oppdateres med relevant informasjon. Her tilbyr vi mange eksempler på sesongmessig innhold og når de ulike nyhetsbrevene bør sendes ut.

Routines for newsletters

7. Velge programmets kampanje struktur

Trinn syv handler om å bruke kampanjer for å motivere medlemmer gjennom, for eksempel, låste medlemspriser, bonusinsentiver, medlemsgavekort og eksklusive tilbud. Dette kan stimulere en balansert strøm av trafikk gjennom året og direkte bestillinger. Her gir vi anbefalinger for kampanjestruktur og frekvens.

Campaign structure

8. Analysere resultater og justere etter behov

Den siste delen av Loyco program strategien er å analysere dine aktiviteter og resultater, og sørge for at etablerte rutiner opprettholdes. Vi gir verdifulle innsikter om hvordan du kan forbedre din ytelse hvis du ikke har nådd dine opprinnelige mål. Vi tilbyr også tips for lojalitetsarbeidet etter de første 12 månedene.

Analyze results

Ønsker du tilgang til den komplette Program Strategien, eller har du noen spørsmål?